Претражи овај блог

понедељак, 16. октобар 2017.

Kodirani kanali na DVB-T2 STB uređaju

Već neko vreme postoje šifrovani (kodirani), tj. zaključani TV kanali koji se primaju preko DVB-T2 STB uređaja (Set Top Box-a), tj. preko krovne ili sobne antene. Pošto ima još korisnika koji imaju nejasnoće oko šifrovanih (kodiranih) kanala, rešio sam da napišem ovaj tekst.


DVB-T2 STB uređaj prima TV (i radio) kanale preko krovne ili sobne antene. Dosta kanala moguće je gledati slobodno (besplatno). Ali od pre nekog vremena, preko DVB-T2 STB uređaja pojavili su se i zaključani kanali, tj. kanali koji su šifrovani (kodirani). Ti šifrovani (kodirani) kanali ne mogu se besplatno gledati. Da bi se ovi kanali mogli gledati potrebno je kontaktirati nekog od distributera TV kanala preko DVB-T2 STB uređaja i informisati se o uslovima gledanja tih kanala. Na gledanje šifrovanih (kodiranih) kanala se plaća pretplata. Prijem šifrovanih (kodiranih) kanala preko DVB-T2 STB uređaja i gledanje istih bi se žargonski moglo nazvati "kablovska televizija preko set top boksa".

13 коментара:

  1. Imam Dvb-T2 receiver I sobnu antenu, uz koje sam dobijala nacionalne besplatne programe, ali odjednom su se izgubili, I pojavili su se samo sifrovani kanali uglavnom pinkovi. Proverila sam sve uredjaje I konekcije, I sve je kako I treba. Kako da vratim te kanale I resim ovaj problem?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uključite automatsku pretragu kanala na DVB-T2 risiveru. DVB-t2 risiver će ponovo naći sve kanale. Time će Vaš problem biti rešen.

      Избриши
  2. Od skoro nemam sve kanale, imala sam nekih 30takna sad samo 8 kanala. Na automatsko kad idem i dalje samo 8
    Povezana je antena lepo. Da li su ih ukinuli? Belami nemam. Palmu. Studio b.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probajte sa vraćanjem set top boxa na fabričko podešavanje, pa onda na automatsko traženje kanala. Ako set top box traži šifru da bi vratio fabriška podešavanja, ukucajte sve nule pa dugme OK.

      Избриши
  3. Koga treba zvati da bi otkljucala kanale, da budu oni koji su bili otkljucani za vreme korone🥴koliko se placa i gde?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Obratite se MTS-u. Više informacija na : https://mts.rs/Privatni/Televizija/Antena-PLUS/Antena-PLUS

      Избриши
  4. U pretrazi nalazi samo zakljucane kanale.Bez rts..Zasto?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vratite Set Top Box na fabrička podešavanja, pa ponovo uradite automatsku pretragu kanala (ako set top box traži šifru na fabriča podešavanja ukucajte sve nule pa dugme OK). Ako to ne pomogne, onda imate problem sa antenskim sistemom (antena, antenski pojačavač, antenski kabal, račve, antenski utukač i sl.).

      Избриши
  5. Da li blizina dalekovoda (5-7m)može da utiče na prijem TV signala preko set top box-a?

    ОдговориИзбриши
  6. Nisam imao takav slučaj, pa ne mogu reći ni da ni ne.

    ОдговориИзбриши
  7. Da li kupovinom STARK PRO ANDROID TX6S, mogu gledati tv bez pretplate na provajdera? Koliko vidim on u sebi ima i antenu? Koliko ima tih besplatnih kanala? Hvala

    ОдговориИзбриши
  8. Molom te odgori,imao sam 8 kanala a sada imam kcn,tv mag i stb, kako da vratim ono sto sam imao? Hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probajte automatsku pretragu kanala. Ako ne pomogne probajte vraćanjem boksa na fabrička podešavanja (ako bude trebao pin kod za to - to su sve nule pa OK), a zatim pokrenite automatsko traženje kanala.

      Избриши